Rouw

Naast de HSP en spiritualiteit staat rouw ook centraal in mijn praktijk. Rouw is er in verschillende manieren in je leven aanwezig. Je kan rouw meemaken als er iemand in je familie of vriendenkring overlijdt, ook is rouw er als je ergens afscheid van moet nemen. Denk aan een vriendschap die eindigt of aan een studie die afgerond is, een baan die je kwijtgeraakt bent.

Het is vooral het afscheid moeten nemen van iets waar je geen afscheid van wil nemen, of het heel erg moeilijk vindt om het te accepteren. 

In mijn praktijk is er ruimte om de rouw te bespreken, hoe je het ervaart, hoe je het beter kunt aanvaarden. Hoe je er mee om moet gaan is voor iedereen anders. Iedereen gaat anders om met verlies. Vooral wat fijn is, is als er een luisterend oor is, dat iemand de tijd voor je neemt, dat je weet dat je verschillende lagen door moet voor je weet dat het ok is. Rouw is vaak hard en moeilijk, het kan rauw op je dak vallen. Het accepteren van rouw en weten dat er ook weer goede dagen komen is een fijn vooruitzicht. 

Tijdens de sessies kunnen we kijken hoe je met rouw moet omgaan, welke fases je door moet, om je leven op te kunnen pakken. Het zal lastig kunnen zijn, het is een proces waar je van leert. Het heeft zeker zijn tijd nodig.

 

Mocht het moeilijk zijn om er over te praten kan ik ook eerst starten met Aromatherapie of Bach Bloesemtherapie. Dan gebruik ik etherische olie die in water verdampt wordt of met een massage om eerst je te helpen met de geur, zodat je niet hoeft te praten.De geur werkt namelijk door in je systeem. Bach Bloesem is een tinctuur van een plant die je kan innemen. De tinctuur werkt door in je systeem en wordt er al wat duidelijk gemaakt zonder dat je hoeft te praten.