HSP/ Hoog gevoelig

 

Je hoort er wel vaker over. Alleen wat houdt het nu precies in? 

HSP/ Hoog gevoelig is als je sensitief bent en veel kan aanvoelen aan andere mensen in je omgeving. Ook kun je voelen hoe het ergens aanvoelt. Stel je komt in een huis bij mensen die je kent, die hebben alleen net ruzie gehad voor je er kwam. Als je gevoelig bent voel je de spanning nog die in het huis hangt. Of iemand voelt zich niet helemaal gelukkig, verteld dit niet aan je, toch voel je dit aan diegene. Het is daarom fijner als mensen het wel aan je vertellen als ze ergens mee lopen.

Je kan vaak al wel merken dat je als je in balans het een stuk beter met je gaat. Als je niet helemaal in balans bent, je sneller overprikkeld raakt. Overprikkeling is een manier waarop je kan merken dat je over grenzen bent gegaan. Je kan dan niet zo goed meer tegen wat een ander zegt, je bent enorm moe, je bent emotioneler. 

 

Er zijn een hele goede kanten aan het sensitief zijn. Je bent sneller in het zorgvuldig uitkiezen van de juiste mensen om je heen, waardoor je goede en sterke banden opbouwt. Als je in balans bent, is de tijd die je voor jezelf neemt erg veel waard, waar je van kan genieten. Je waardeert de kleine dingen in het leven en je kan heel veel goed aanvoelen. 

Het is echt goed zoeken voor jezelf hoe je er mee om moet gaan, wat je wel of niet wil met de mensen om je heen.

 

Mocht het moeilijk zijn om er over te praten kan ik ook eerst starten met Aromatherapie of Bach Bloesemtherapie. Dan gebruik ik etherische olie die in water verdampt wordt of met een massage om eerst je te helpen met de geur, zodat je niet hoeft te praten.De geur werkt namelijk door in je systeem. Bach Bloesem is een tinctuur van een plant die je kan innemen. De tinctuur werkt door in je systeem en wordt er al wat duidelijk gemaakt zonder dat je hoeft te praten.