Holistisch gezins-kinder-jongerencoach

 

Als holistisch coach werk ik misschien net iets anders dan een andere coach. Ik heb bewust voor het holistische gekozen, omdat je dan kijkt naar het totaalplaatje. Iedereen bestaat namelijk uit een lichaam, ziel en geest. Vandaar uit kijk ik naar wat het gedrag is, wat de klacht is, of het lichaam iets aangeeft, of de emoties overeenkomen met de rest en of er ergens anders nog een verstoring is.

Het kan namelijk zijn dat de klacht al een behoorlijke tijd speelt en dat het lichaam daar op reageert. Je kan dan denken aan vaak misselijk zijn, moeilijk in slaap komen, darmen die problemen geven, een keel die gevoelig is. Als je hiervoor naar de huisarts bent geweest en die geeft te kennen dat er lichamelijk niets te vinden is, dan kan het zomaar zijn dat het te maken heeft met de klacht waarvoor je een coach wil inschakelen.

Er kunnen meerdere factoren meespelen die allemaal hun aandacht nodig hebben om je uiteindelijk beter te laten voelen. Daar wordt naar gekeken elke sessie opnieuw. Hoe sta je er die dag voor als je bij mij komt, zijn er nieuwe dingen bijgekomen, gaat het misschien al wel wat beter? Allemaal vragen die besproken kunnen worden.

Aan de hand van wat er gebeurt zal ik verschillende technieken inzetten. 

We kunnen gesprekken hebben, die helpen om je bewust er over na te laten denken wat er speelt. We kunnen ook eerst een spelletje spelen, als je het moeilijk vindt om te praten en terwijl we het spelletje spelen komt er misschien wel wat naar boven en durf je ineens wel te praten. Wat ook kan helpen is magnetiseren. Dan hoef je helemaal niet te praten, je voelt alleen wat er gebeurt in je lichaam. Magnetiseren is een werkwijze met mijn handen die boven jou lichaam zullen zijn. Ik werk dan met de energie om jou energie te verbeteren. Ik probeer dan alle negatieve punten om te zetten in het positieve. Eigenlijk om alles in balans te krijgen. Het onderbewuste wordt hierbij aangesproken en misschien bestaat er een kans dat je daarna wel durft te praten. Daarnaast kan ik ook aromatherapie in gaan zetten, dat is met esoterische oliën. Die gaan in een brander en verspreiden een lucht die je verder kan helpen. Of Bach bloesem therapie. Bach bloesem is een vorm met tincturen waarmee ik werk. Elke tinctuur helpt bij een bepaald probleem, zoals angst, vertrouwen en noem maar op. Als je de tinctuur een paar weken inneemt kun  je al verschil voelen. Dat je bijvoorbeeld meer vertrouwen krijgt. 

Mocht je na dit gelezen te hebben denken ja dit spreekt me wel, zullen we een kennismakingsgesprek hebben. In dit gesprek zullen we kort bespreken met elkaar wat er precies speelt. Dan zul je horen wat ik precies doe en of ik denk dat ik kan helpen. Mocht het dan zo zijn dat we beide denken zal er een intakegesprek volgen. Dit is zowel met de ouder als met het kind.

 Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op wat er precies speelt, of er individuele sessies zullen komen of sessies met het gezin. Het kan ook zijn dat er individuele sessies en gezinssessies nodig zijn. Dit wordt tijdens de intake besproken.

Gemiddeld zullen er 5/ 6 sessies zijn. Mochten er meer sessies nodig zijn, zal ik dit zeker aangeven. 

Elke sessie zal ongeveer 60 minuten duren.

 

Qua leeftijd zal ik kinderen en jongeren helpen vanaf 4 jaar tot 21 jaar.

 

 

De sessies zijn voornamelijk in mijn praktijk. Wil je liever dat de sessies bij jou/ jullie thuis zijn, kan dat ook. Geef dit dan wel aan bij me tijdens het afspreken.